Collageen en elastine zorgen ervoor dat de huid dagdagelijks herstelt en dat ze sterk & elastisch blijft. Na je 25ste levensjaar neemt de productie van deze bouwstoffen echter behoorlijk af, gevolg: de huid verouderd, rimpels, frons rimpeltjes & lijntjes gaan zich vormen. Daarnaast wordt dit proces ook nog eens versneld door andere factoren zoals teveel blootstelling van je huid aan de zon, make-up, roken, luchtvervuiling, stress & blauw licht, ook wel High Energy Visible Light (HEV) genoemd.

Blauw licht is overal om ons heen, van de stralen van de zon tot je telefoon, ipad en/of computer en zelfs led-verlichting. De zon geeft aanzienlijk meer blauw licht dan onze favoriete technologie maar de hoeveelheid tijd die we dicht bij onze elektronische apparaten besteden neemt alsmaar toe. Het teveel aan blauw licht versnelt het oxidatieproces, dit creëert ontstekingen en beschadigingen van onze natuurlijke huidbarrière. Hierdoor is je huid minder in staat om vocht vast te houden en is ze vatbaarder voor de gevaren van agressies van buitenaf.

Je kan je huid hiertegen beschermen dmv anti-oxidanten en je huid de nodige rust bieden op het moment dat je gaat slapen met producten die gifstoffen neutraliseren en de huidbarrière versterken.

 

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie of boek de Lumière Marine verzorging

https://www.esthetiektsalon.be/gelaatsverzorgingen/