Durf jij ook al eens het reinigen van je gezicht overslaan omdat je denkt dat dat niet nodig is?

‘s avonds
Door ‘s avonds je gezicht te reinigen verwijder je niet alleen je make-up maar ook vervuiling, stof, rook en zweet dat zich ophoopt tijdens de dag. Je vermindert de verspreiding van acne veroorzakende bacteriën en de siliconen die in make-up aanwezig zijn kunnen je poriën verstoppen als ze niet worden verwijdert. Een gereinigde huid zorgt ervoor dat je nachtcrème maximum kan inwerken, de nacht is namelijk dé belangrijkste tijd van de dag voor je huid aangezien deze dan begint aan een natuurlijke regeneratie en herstel.

‘s ochtends
Aangezien je geen make-up aan hebt en je je gezicht de avond ervoor al hebt gewassen is het niet nodig om te reinigen, toch? Niet helemaal. Als je je gezicht ‘s morgens reinigt verwijder je namelijk het zweet en de afvalstoffen die tijdens je slaap geproduceerd worden alsook de producten van de nacht, zo kan je dagcrème beter worden opgenomen door de huid.

Tip
– Gebruik na het reinigen altijd een tonic, dit zal de overgebleven resten van de reiniging verwijderen en de PH waarde van je huid neutraliseren.
– Gebruik voor de ogen een daartoe bestemde make-up remover
– Zorg ervoor dat je product aansluit bij je huidtype